Sara Davidsson heter jag, jag bor i ett gammalt hus i Höganäs i nordvästra Skåne tillsammans med min sambo Thomas Hallengren och våran son Jonathan. Vi köpte våran första Siberian Husky sommaren 2004. Efter det har det blivit ytterligare 4 st huskys. Falco som vi köpte sommaren 2006 och Socke som vi köpte sommaren 2009, Fuji som flyttade hit 2009 och Abby som är från våran egna uppfödning 2011. Japp vi har också fått polahundssjukan. Man kan aldrig bara ha en Husky.

 På dagarna jobbar jag som butiksbiträde på Färghuset/Colorama i Helsingborg. Min stora passion här i livet är ju hundarna. När jag jobbar är dom i sina hundgårdar på ca 65 kvm och 35 kvm.

 Jag är även mycket förtjust i att åka runt på olika hundutställningar, det har blivit en del genom åren både med huskys och dalmatiner. När jag var yngre hjälpte jag till att ställa farmor och farfars dalmatiner. Det var väl där intresset för hund och utställning började.

Mitt intresset för drag har så smått börjat att vakna. Tanken är att träna ett par gånger i veckan och kanske testa på någon tävling. Men vi får se om mina nerver klara det.

Något som jag även tycker är mycket spännande och man aldrig kan lära sig för mycket om är hundspråk. Genom att bara titta på hur hundar umgås med varandra och hur de ”pratar” med varandra kan man lära sig jätte mycket.

Jag försöker även att aktivera hundarna mentalt också, för det är ju lika viktigt som att ge dom motion. När vi tränar hjärngympa så är det allt från att leta godis under burkar till att nosa upp godis i träd.

 Thomas stora passion här i livet är fotboll. Antingen ska det tränas, dömas eller tittas på fotboll. Ibland händer det att han får tid över för oss. Han har gått ett par kurser med Zico och både valp och fortsättnings kurs med Falco. Thomas är inte så speciellt intresserad av hundutställningar, men jag tvingade iväg honom på Malmö valp där han fick ställa Falco. Det var både Thomas och Falcos första utställning och det gick ju jätte bra. Falco kom på reservplats med HP och han blev BIS-valp med sina syskon. Detta har jag fått höra många gånger genom bägge öronen, att Thomas har kommit på bättre placeringar än vad jag någonsin har gjort med Zico, men det kan man leva med, för nu har det nog vaknat lite intresse för hundutställningar i Thomas med.

 

 

 

 


Thomas & Falco

 


Sara & Zico